Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 30 december, 2021 - 14:32Uppdaterad: torsdag, 30 december, 2021 - 15:37

Ansiktsskydd, distansarbete och begränsade tillställningar rekommenderas

Landskapsregeringen har under torsdagens eftermiddag beslutat att ge nya rekommendationer till allmänheten med anledning av den förvärrade epidemisituationen.
 

De omfattar att använda mun- och nässkydd i kollektivtrafiken och på allmänna platser inomhus, samt att man i mån av möjlighet från och med den tredje januari ska övergå till att distansarbeta.

Vidare beslutar man att förbjuda alla offentliga tillställningar och allmänna sammankomster som ordnas inomhus och med fler än 20 personer, samt begränsar antalet personer som får närvara vid privata tillställningar till högst 20 personer.
Besluten börjar gälla omedelbart och varar fram till den 20 januari, klockan 24.

-Landskapsregeringen ser mycket allvarligt på den rådande situationen och har därför fattat beslut om att införa rekommendationerna med omedelbar verkan, säger social-och hälsovårdsminister Annette Holmberg-Jansson (MSÅ).

På den kritik landskapsregeringen fått för att de inte varit tillräckligt snabba med att införa restriktioner svarar hon att man följt sin handlingsplan, och att om man skulle ha infört nya restriktioner för att jobba mer proaktivt så borde det ha gjorts redan tidigt under hösten.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »