Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 4 januari, 2024 - 15:45Uppdaterad: torsdag, 4 januari, 2024 - 15:45
  • Mikaela Sjöholm, Åsa Nordström och Pia Hollsten-Friman. Foto: Johan Ågren.

Sjukvårdsupplysningen övergår till permanent verksamhet

Ålands hälso- och sjukvård inför nu sjukvårdsupplysning som en permanent del av verksamheten efter att pilotprojektet avslutats vid årsskiftet och anställer två sjukskötare till.  

Från och med uppstarten i juli har pilotprojektet besvarat 12 000 samtal och totalt är det 25 personer från hälsocentralen som bemannar sjukvårdsupplysning och där man schemalägger personalen för att täcka upp under tider på dygnet där fler ringer in. 
– Det går att dra slutsatsen att det finns ett behov av tjänsten och att vi nu kan möta det mellan 08-20, säger biträdande avdelningsskötare Åsa Nordström

Efter klockan 20 går det fortfarande att ringa till numret, men då är det en sjukskötare från akuten som svarar i mån av tid. Men man bör fortfarande ringa 112 om det är akut. Ålands hälso- och sjukvårds sjukvårdsupplysning nås på 018 - 535 117 under alla dagar mellan klockan 08.00-20.00. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »