Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 3 maj, 2021 - 15:07Uppdaterad: måndag, 3 maj, 2021 - 17:28

Sjölund petas efter motförslag på Ömsenstämma

Bo-Sture Sjölund tvingas idag lämna ordförandeposten i Ömsens dotterbolag Ålands Försäkringar.

Som Ålands radio rapporterade förra veckan efter Ömsens bolagsstämma gick man emot valberedningens förslag och valde in två nya medlemmar i bolagets förvaltningsråd, Dan-Johan Dahlblom och Christophe Jourdan. Samtidigt föll bland annat Ålandsbankens vd, Peter Wiklöf ur förvaltningsrådet. Motförslaget lämnades in av Bo-Sture Sjölund. Han själv menar att han på stämman agerade som försäkringstagare och inte styrelseordförande.

– Min uppfattning är att jag får sluta för att jag gick emot valberedningens förslag på stämman, något som jag gjorde i egenskap av försäkringstagare i Ömsen. Det hade inget att göra med min roll som ordförande i dotterbolaget. Dessutom fick mitt förslag majoritet så jag kan inte se att jag gjort något fel och jag står för det jag gjort, säger Bo-Sture Sjölund.

Ålands radio har försökt att nå Ömsens styrelseordförande Andreas Remmer, utan att lyckas.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »