Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 9 november, 2023 - 15:50Uppdaterad: måndag, 13 november, 2023 - 10:36

Sjögren: Ointressant om regeringen är höger eller vänster

Som Ålands Radio rapporterat under dagen har i dag Liberalernas partiledare Katrin Sjögren presenterat basen för nästa landskapsregering. 
Basen består av partierna Liberalerna, Centern och Socialdemokraterna. 

– Vi har haft ganska långa regeringsförhandlingar, vi har pratat sakpolitik och vi har pratat ansvarsområden. Jag tycker att den här konstellationen nu har en gedigen bas att stå på, säger Sjögren.  
På frågan om det här är en vänstervridning av regeringen svarar Sjögren att frågan är lite ointressant och att det är en mittenregering som har fokus på att förverkliga politiken och ta tag i sakfrågorna.  
På frågan om kommunfrågan kommer få stort fokus i den kommande regeringen och om reformer är att vänta svarar Katrin Sjögren att den kommer att få det och att saken ska diskuteras i regeringsprogrammet.  

– Vi har diskuterat frågan ingående i regeringsförhandlingarna och jag uppfattar att vi har ett litet kommunpaket. Landskapsregeringen kan inte lösa alla kommunernas problem, det finns ett stort ansvar också ute i kommunerna hur man ska reformera och hur man ska ha en stabil ekonomi, säger Katrin Sjögren.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »