Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 19 oktober, 2023 - 17:05Uppdaterad: torsdag, 19 oktober, 2023 - 22:25
  • Liberalernas partiordförande Katrin Sjögren.

Sjögren delar moderaternas syn på ekonomin men tilltalas av sossarnas reformvilja

Liberalerna har under hela valrörelsen framhållit behovet av en offentlig ekonomi i balans. Ekonomin är också en av de frågor partiledaren Katrin Sjögren diskuterar med de hugade regeringspartierna. 

Men var står Liberalerna själva i ekonomiska frågor?
Partiets representant i finans- och näringsutskottet under den förra mandatperioden, John Holmberg, har gjort sig känd som en hängiven försvarare av budgetdisciplin och sparsamhet, medan partiet under valkampanjen också lyft många kandidater som talar sig varma för satsningar på välfärden.

Katrin Sjögren ser för sin del inte att det finns någon motsättning mellan budskapen 
- Jag skulle kanske säga att jag delvis står nära moderaternas syn på ekonomin. Men sen är jag också tilltalad av socialdemokraternas starka vilja till reformer, säger Sjögren som påpekar att regeringsförhandlingarna fortfarande är i sin linda.  

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »