Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 30 juli, 2024 - 14:09Uppdaterad: tisdag, 30 juli, 2024 - 17:13

Sjöfacken vill ha svar av LR och Ansgar – hotar med rättsliga åtgärder

Sjöfacken kräver svar på huruvida övertagandet av skärgårdstrafiken från EW Finland och Nordic Jetline är en så kallad överlåtelse av rörelse.

Sjöfacken har haft flera möten med landskapsregeringen och Ansgar Ab och säger sig inte ha fått ett entydigt svar på frågan. “Om det inte rör sig om en överlåtelse av rörelse, tvingas sjöfacken eventuellt till rättsliga åtgärder”, skriver de. 

Fredrik Pettersson, avdelningschef på infrastrukturavdelningen, hänvisar frågan till Ansgar. 

– I tillämpliga delar hör det till Ansgar att svara på. Det hör inte till oss att säga det och jag förstår inte varför just den frågeställningen är så svart eller vit. Vår uppfattning är att personalen som bytt arbetsplats är utomordentligt nöjda, säger han. 

Landskapsregeringen skriver i sitt svar att den nya entreprenören haft en mycket svår uppgift och att de ber facken om “förståelse för den uppkomna situationen som krävt snabba beslut” 

Ålands radio söker Ansgar Ab, Finlands sjömans-union, Finlands maskinbefälsförbund samt Finlands skeppsbefälsförbund.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »