Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: söndag, 11 augusti, 2019 - 00:04Uppdaterad: måndag, 12 augusti, 2019 - 10:59
  • Silja Galaxy i Mariehamn. Foto: Rasmus Lindqvist.

Silja Galaxy undvek krock genom nödmanövrering

På Ålands hav var Silja Galaxy nära att krocka med ett lastfartyg. Lastfartyget som hade kommunikation med kryssningsfartyget hade väjningsplikt men svängde åt fel håll. Detta gjorde att Galaxy också fick börja att väja för att undvika en kollision.

Under lördagen skulle Silja Galaxy från Åbo till Stockholm, och hade kontakt med ett lastfartyg som sagt att de skulle väja utifall deras rutter skulle korsas under resans gång. Efter att Galaxy lämnat Mariehamn för att fortsätta sin färd mot Stockholm träffade fartygen på varandra. Lastfartyget väjde åt fel håll och tvingade Galaxy att göra en nödmanövrering för att inte krocka. Följden av Galaxys väjning blev att det lutade kraftigt och det blev en del kalabalik ombord på kryssningsfärjan. Passagerare ramlade, tallrikar och taxfreeprodukter for i golvet.

Kommunikatören för Tallink Silja Marika Nöjd säger till Yle att situationen kan ha sett dramatisk ut för passagerarna, men att besättningen hela tiden hade läget under kontroll. 

-Det var en så kallad välkontrollerad väjning. Allting gjordes korrekt, säger Hans Friberg, talesperson för Tallink Silja till Aftonbladet.

Inga personskador ska vara rapporterade.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »