Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 15 maj, 2023 - 16:11Uppdaterad: måndag, 15 maj, 2023 - 17:21
  • Anders Holmberg ska börja sälja vitt snus. Foto: Tomas Tornefjell

Shell i Mariehamn börjar sälja vitt snus

Shell i Mariehamn ska börja sälja nikotinprodukten vitt snus.

Finska tillsynsmyndigheten Fimea meddelade i april att nikotinpåsar med vitt snus inte längre omfattas av de strikta reglerna för läkemedel. Anders Holmberg på Shell i Mariehamn anser att nuvarande tobakslag och lagstiftning på Åland visar att det inte är olagligt att sälja vitt snus, som till skillnad från vanligt snus inte innehåller tobak. Den 1 maj blev försäljning av varumärkesidentifierade tobaksprodukter till konsumenter förbjuden i Finland.  

Anders Holmberg säger att man har haft kontakt med de åländska myndigheterna och landskapsregeringen med anledning av den förändringen.  
   -Vi har fått mycket bra information och haft en god dialog kring lagstiftningen. Vi har även meddelat att vi kommer att börja sälja vitt snus på Åland, säger Anders Holmberg.  

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »