Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 24 maj, 2024 - 06:02Uppdaterad: fredag, 24 maj, 2024 - 06:02
  • Sandra Eckerman vid flaggstången där det snart vajar en ny prideflagga.

Sandra har blivit av med två prideflaggor på ett år – “Sorgligt att gå in på någon annans gård”

Vid två tillfällen under ett år har Sandra Eckerman blivit av med prideflaggor från flaggstången hemma på gården i Hammarland.

Sandra har polisanmält händelserna och tycker det är sorgligt att någon faktiskt är beredd att gå in på gården för att ta ner dem. 
– Vår familj flaggar för att alla har lika rätt till kärlek oavsett vilken sexuell läggning man har. Om en flagga blir stulen har vi inte kommit så långt i dessa frågor. Vi kan flyga till månen men vi kan inte acceptera varandra för den man är, säger hon. 

Christoffer Ahlfors på polisen känner inte till det specifika fallet men säger att det troligen rör sig om snatteri. 
– Stjäl man en flagga ur en flaggstång rör det sig troligen om ett snatteriförhållande sett till värdet. Det är att stjäla egendom från någon annan, säger Ahlfors.  

Varken Sandra själv eller polisen har någon misstänkt. Nu är en tredje flagga beställd och det finns en plan för att göra den svårare att stjäla i framtiden. 

Vi kanske inte ska avslöja för mycket?  
– Nä, bara att det är en ny plan, skrattar Sandra. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »