Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 9 januari, 2018 - 10:51Uppdaterad: tisdag, 9 januari, 2018 - 10:54
  • Både Jomala och landskapsarkivet säger att man vill samarbeta gällande arkivplanen. Foto: Malin Lundberg.

Samarbetsvilja finns om arkivplanen

Att John Eriksson, kommundirektör i Jomala, uteblev från ett kommundirektörsmöte betyder enligt honom inte alls att Jomala skulle vara ointresserade av att samarbeta med landskapsregeringen och de andra kommunerna för att utveckla en arkivplan.

Eriksson säger att han helt enkelt inte kunde närvara på grund av ett annat möte med samarbetskommittén med Mariehamns stad.

Landskapsarkivarien Åke Söderlund säger till Ålands Radio att han beklagar att han har verkat kritisk mot Jomala och att han vill se ett fungerande samarbete gällande utvecklandet av arkivplanen.

Bakgrunden till den här frågan är att Jomala väntat i ett och ett halvt år på ett formellt beslut från landskapet om huruvida deras arkivplan kan godkännas eller inte, en väntetid som Jomala anser är för lång.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »