Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 10 september, 2024 - 15:44Uppdaterad: tisdag, 10 september, 2024 - 16:08

Säkerhetskommittéen: Åland kommer att involveras i säkerhetsstrategin

Vid säkerhetskommittén i riket menar man att Åland tids nog kommer att involveras i framtagandet av den nationella säkerhetsstrategin, och att man försökt förmedla detta till Ålands Landskapsregering. 

Detta apropå den skrivelse till säkerhetskommittén, där landskapsregeringen framför att det är märkligt att Åland inte involverats i arbetet hittills. 

– Vi vill först höra alla instanser från fastlandet, så att strategin ska vara möjligast klar och översatt till svenska när den skickas för utlåtande till Ålands landskapsregering, berättar allmän sekreterare Christian Perheentupa vid säkerhetskommittén. 

Det betyder att alla instanser i riket som har sina åländska motsvarigheter först får säga sitt, och sedan ombes Ålands landskapsregering kommentera strategin före den når statsrådets allmänna sammanträde och klubbas. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »