Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 9 september, 2021 - 22:00Uppdaterad: torsdag, 9 september, 2021 - 22:00
  • Katrin Sjögren (Lib) och Camilla Gunell (S)

(S) vill se över landskapets internhyror

Eftersom Fastighetsverket har pengar att låna till landskapsregeringen verkar det vara för hög prissättning på de interna hyrorna inom landskapet. Det säger Camilla Gunell (S).

Under presentationen av landskapsregeringens tredje tilläggsbudget i går, torsdag, framkom att landskapsregeringen håller inne med tre kvartal av interna hyror till Fastighetsverket för att inte behöva ta banklån. Det handlar om över 18 miljoner euro som man lånar räntefritt av sitt fastighetsverket.
- Man måste titta över hela systemet med interna hyror. Det är tydligen så att landskapet betalar för mycket till Fastighetsverket, säger Camilla Gunell.
Katrin Sjögren (Lib) saknar en skriftlig analys över det ekonomiska läget. Lagtinget har begärt grundläggande information om landskapets ekonomi när landskapsregeringen presenterar förslag på tilläggsbudgetar.
- Men det saknas igen och det är anmärkningsvärt. Det finns möjlighet för oppositionen att skriva finansmotioner och då är det av väsentlig betydelse att man vet hur det finansiella läget ser ut, säger hon.
Åländsk demokratis Stephan Toivonen har avböjt att kommentera förslaget av privata skäl.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »