Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 17 september, 2021 - 15:01Uppdaterad: fredag, 17 september, 2021 - 16:55
  • Två tredjedelar av Socialdemokraterna i lagtinget, Nina Fellman och Camilla Gunell. Arkivbild.

S vill se miljövänligare skärgårdstrafik

Mer hållbar och miljöanpassad skärgårdstrafik är innehållet i den enda motionen som oppositionspartiet Socialdemokraterna har lämnat in med anledning av den tredje tilläggsbudgeten.

Anledningen bakom motionen är att landskapsregeringen föreslagit till lagtinget att lägga fyra miljoner euro för att köpa en begagnad färja.

Socialdemokraterna skriver att man vill undvika att Åland ska bli en marknad för begagnade färjor som är beroende av fossila bränslen och vill istället att man påbörjar utvecklingen mot en hållbar och miljöanpassad sjötrafik. Man menar att landskapsregeringen bör gå i bräschen för omställningar och finna nya lösningar genom att investera för framtida sjötrafik. Socialdemokraterna vill att landskapsregeringen redogör för hur skärgårdstrafiken ska anpassas till målsättningarna om en minskning av koldioxidutsläpp inom sjötrafiken samt en plan för skärgårdstrafikens utveckling som helhet.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »