Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 18 september, 2020 - 10:46Uppdaterad: fredag, 18 september, 2020 - 11:32

Risk att Brändö blir utan taxiverksamhet

Från den 1 december finns det en risk att Brändö är helt utan taxiverksamhet, då entreprenören som har hand om det slutar.

- Detta innebär att om det inte finns någon som tar över, påverkar detta den lagstadgade trafiken som skolskjutsarna, säger John Wrede som är kommundirektör på Brändö.
En intresseförfrågan har skickats ut där man vill få en eller flera nya entreprenörer för att sköta om trafiken som kommunen har i dag. John Wrede, säger att detta är första gången som det inte finns någon som är intresserad av att ta över och driva verksamheten.
- Vi har B- och C-planer på hur vi ska lösa och sköta ärendet. Men har vi ingen taxi- eller kollektivtrafik innebär det att alla som inte har en egen bil inte kommer någonstans utan att vara beroende av andra. Så borde det förstås inte vara, säger John Wrede.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »