Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 23 september, 2021 - 15:44Uppdaterad: torsdag, 23 september, 2021 - 17:13

Riksdagen tar upp nya lotterilagen

I dag gav riksregeringen det väntade förslaget till ny lotterilag, och nu kan riksdagen börja behandla det. Det meddelar riksdagsledamot Mats Löfström.
 

- Det här är en av de frågor jag har jobbat allra mest med under den här mandatperioden eftersom den är så viktig för Åland. Jag är till den delen mycket nöjd med förslaget med tanke på hur svårt det varit och hur mycket vi fått arbeta med saken, och också med de sista ändringarna av detaljmotiveringar i lagförslaget, säger Mats Löfström.

Det har varit viktigt att säkerställa att Pafs verksamhetsförutsättningar inte försvåras trots att man nu föreslår att man inför en så kallad spärrlista där aktörer ska kunna sättas på en svart lista och blockeras av betalningsförmedlare ifall man bryter mot lotterilagens stadganden om aktiv marknadsföring.
- Det här kommer inte vara ett problem för Paf eftersom man inte aktivt marknadsfört sig i fasta Finland sedan år 2006, i enlighet med lagen och den så kallade borgfreden som då gjordes, säger Löfström.

Detaljmotiveringarna förtydligar bland annat att en finskspråkig hemsida inte kan anses vara aktiv marknadsföring.

Ålands radio rapporterade tidigare i veckan att även Paf välkomnar den nya lotterilagen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »