Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 20 september, 2021 - 14:27Uppdaterad: måndag, 20 september, 2021 - 17:09
  • Paf vill helst se licenssystem för spelbolag i Finland. Arkivbild.

Paf välkomnar nya lotterilagen

På torsdag inleder riksdagen debatten om den nya lotterilagen som är planerad att träda i kraft från och med årsskiftet.

- Det har varit en lång process, men som förslaget ser ut nu så välkomnar vi det, säger Sverker Skogberg, chef för public affairs på Paf.
Förslaget går i stort sett ut på att stärka Veikkaus roll i riket och införa en spärrlista på utländska spelbolag som inte får verka i Finland.
- Som förslaget ser ut nu så får vi fortsättningsvis ha kunder från riket, men vi får inte marknadsföra oss och det har vi ju inte gjort sedan 2006, säger Sverker Skogberg.
Paf skulle gärna se att Finland inför ett licenssystem för spelbolag, men innan det eventuellt blir verklighet så anser bolaget att det är bra om den nya lotterilagen är så pass specificerad så att Pafs verksamhet kan fortsätta som hittills.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »