Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 19 maj, 2020 - 12:34Uppdaterad: fredag, 29 maj, 2020 - 15:10
  • Restauranger får ha öppet till klockan 23.00 efter 1 juni. Arkivbild.

Restauranger får ha öppet till klockan 23.00

Restaurangerna får ha öppet till klockan 23 på kvällen och alkoholförsäljningen ska sluta klockan 22.

Det meddelade riksregeringen i dag med anledning av att restauranger och andra utskänkningsställen åter kan öppna för besökare den 1 juni. Antalet gäster i lokalerna halveras, det vill säga hälften av det tillåtna antalet i utskänkningstillståndet. Buffetbord är inte tillåtna och inte heller häng vid bardisken. Gästerna ska kunna sitta vid egna bord. Bestämmelserna gäller inte personalmatsalar och hämtmat. Uteserveringar berörs inte av bestämmelserna, men ska ändå följa riktlinjerna för hygien och säkerhetsavstånd. Det är inte aktuellt med regionala avvikelser sade familje- och omsorgsminister Krista Kiuru (SDP), men det blev öppet om eventuella regionala avvikelser kan komma till hösten. Övervakningen sker på regional nivå och varje restaurang ska lämna in en plan för hur man kan leva upp till riktlinjerna. Regeringen överlåter detaljnivån till enskilda restauranger. Riktlinjerna gäller till slutet av oktober, men minister Kiuru sade att man utvärderar situationen med två veckors mellanrum.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »