Publicerad: torsdag, 23 januari, 2020 - 22:05Uppdaterad: fredag, 24 januari, 2020 - 07:50

Restaurangbåten erbjöds förlängt hyresavtal

Mariehamns hamn Ab erbjöd Italian Foods att förlänga hyresavtalet för den båtplats där restaurangbåten Ristorante Italia ligger förtöjd i december 2018, mot att fyra villkor accepterades.

Driften av näringsverksamhet ombord måste garanteras, båtens botten måste bedömas vara säker, en försäkring måste tecknas och ett års hyra i deposition måste betalas.
- Vilka regler som gällde innan hamnbolaget bildades 2014 kan jag inte svara på, men för alla våra kunder ändras villkoren med tiden. Regler tillkommer och ändras, säger Roger Jansson, hamnbolagets styrelseordförande.
Giuseppe Greco, som driver Italian Foods, upplever att man uppfyller två av villkoren, och att de andra två är formulerade på ett sådant sätt att hamnen ska kunna göra sig av med dem.
- Ingen vill försäkra båten eftersom den klassas som ett flytetyg istället för ett fartyg, och vi har inte pengar till depositionen just nu. Men vi har papper på att botten är säker och vill öppna igen i april i år.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »