Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 29 augusti, 2024 - 16:25Uppdaterad: torsdag, 29 augusti, 2024 - 17:15
  • Fredrik Reinfeldt. Foto: Johan Ågren.

Reinfeldt förutspår amerikanskt ödesval

Ökad osäkerhet kring globala muskler och globala svar öppnar för att allt mer auktoritära stater tar för sig.

Sveriges tidigare statsminister Fredrik Reinfeldt föreläste i dag på den åländska näringslivsdagen och flaggade för ett amerikanskt ödesval den femte november. 
Donald Trump och Kamala Harris är två personer som sannerligen inte vill samma sak, och vem som vinner kan betyda mycket för det här året och kommande år, säger Fredrik Reinfeldt.  

Reinfeldt berörde i sitt föredrag även hotet från Ryssland och Kinas allt mer auktoritära riktning, men också globala utmaningar kring hållbarhetsmål och demografi. Men även om vi påverkas i våra nordiska länder så har vi fortfarande mycket att vara tacksamma över enligt honom. 
– Vi har mycket kvar av den frihet som andra har sett gå förlorad och den ska vi vara rädda om, säger Fredrik Reinfeldt.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »