Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 19 maj, 2020 - 06:08Uppdaterad: tisdag, 19 maj, 2020 - 09:10
  • ÅHS ska se över hur man kan ta emot riskgrupper. Arkivfoto: Malin Henriksson.

Regelverk för riskgrupper ses över

Ålands hälso- och sjukvård ska titta över regelverket gällande riskgrupper till sjukhuset, för att trygga att vården ska fungera bra för alla.

Detta informerade hälso- och sjukvårdsdirektör Jeanette Pajunen om under måndagens presskonferens.

Hon sa att läget gällande corona är oförändrat på Åland. Det finns inga nya positiva fall av de cirka 800 tester som har utförts.

- Därför ska vi under tisdagen se över regelverket för hur man ska börja ta emot patienter ur riskgrupperna. Det för att säkerställa att alla får den vård som man behöver, sade Jeanette Pajunen.
Pajunen berättade också att om det skulle vara så att en icke-finsk medborgare, exempelvis en svensk stugägare, blir så pass sjuk på Åland att det skulle krävas intensivvård, så är grundregeln att personen i fråga flyttas om det är så att måendet hos individen tillåter det.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »