Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 7 januari, 2022 - 10:20Uppdaterad: fredag, 7 januari, 2022 - 11:00
  • Räddningschef Karl Nordlund. Foto: Johan Ågren.

Räddningschefen: Jag är inte orolig än

- Jag är inte orolig. Man är vaksam och med på noterna, men inte orolig än. Det säger räddningschef Karl Nordlund vid Mariehamns räddningsverk med anledning av den rådande coronasituationen.

Han säger att räddningsverket klarat sig bra hittills, även om man har berörts av att många ålänningar just nu hamnat i karantän.
- Vi klarar av verksamheten, säger han.

För att förhindra att smitta ska komma in på arbetsplatsen har räddningsverket stränga interna restriktioner och man försöker minska kontaktytorna så mycket som möjligt, både inom de fyra vaktlagen och mellan dem. Skulle man ändå drabbas av ett stort personalbortfall säger Nordlund att man har beredskapsplaner för att hantera det. Man kan också ta avtalsbrandkåren Strandnäs frivilliga brandkår till hjälp, säger han.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »