Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 20 oktober, 2021 - 12:48Uppdaterad: torsdag, 21 oktober, 2021 - 09:06
  • Ingrid Zetterman. Foto Owe Sjöblom

"Professionell och god rekryteringsprocess"

- Jag tycker vi har gjort en väldigt professionell och god rekryteringsprocess till tjänsten som stadsdirektör, säger Ingrid Zetterman (Lib) rekryteringsgruppens ordförande.

Arne Selander föreslås bli Mariehamns nya stadsdirektör när Barbara Heinonen lämnar facklan vidare. Uppdraget sträcker sig fram till sista december 2028. I andra hand föreslås Emma Dahlén.

Rekryteringsprocessen har skapat rubriker tidigare då Katarina Donning, som var en av de sökande till tjänsten, fick en lapp i sin brevlåda med texten “Vi ämnar att föra fram Arne Selander, bara så att du vet...”. Till följd av detta valde flera att dra tillbaka sina ansökningar.

- Händelsen med lappen är förstås mycket upprörande. Samtidigt får man se den saken som en incident i helheten. Även om det var olyckligt, uppseendeväckande och ociviliserat på allas sätt. Så kan jag inte säga att det har färgat hela rekryteringsgruppens process, utan den processen bedömer jag har varit mycket god, säger Ingrid Zetterman.

Arne Selander vill inte kommentera ärendet innan stadsfullmäktige har fattat ett slutgiltigt beslut på tisdag. Emma Dahlén säger att det skulle varit smickrande att stå i första förslagsrum, särskilt med tanke på vilka kvalificerade motkandidater som fanns. Men det finns inga skäl att ta illa upp när personen som blev föreslagen i första hand är en kvalificerad och bra person. Det är ett bra val för staden, säger hon.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »