Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 7 februari, 2022 - 15:32Uppdaterad: måndag, 7 februari, 2022 - 17:27
  • Trafiken ska skötas med ett plan av märket Saab 340 med 34 säten. Bild från CU Airs hemsida.

Polskt flygbolag sköter Mariehamn-Stockholm

Landskapsregeringen har tecknat avtal med ett polskt bolag som ska sköta flyglinjen Mariehamn-Stockholm som Air Leap tidigare hade.

Ett temporärt avtal har tecknats för flygtrafiken mellan Mariehamn och Stockholm med anknytning även till rutten Mariehamn och Åbo. Beräknad trafikstart blir det om en vecka, måndagen den 14 februari med ett liknande upplägg som under den föregående upphandlingen. Det meddelar landskapsregeringen i ett pressmeddelande.

CU Air har försäkrat att flygningarna kommer att ske med svenskspråkig åländsk kabinpersonal och åländska piloter. Ett svenskspråkigt bokningssystem uppdateras som bäst, vilket kommer att tas ibruk i samband med flygstart eller något senare.

Det polska bolaget Motihari Sp. z o.o. Sp. K., vars markandsföringsnamn är CU Air , har enligt LR högt anseende i Polen och samarbetar med det välkända polska flygbolaget Sprintair A.S.

Landskapet ingår ett avtal på cirka sju månader enligt Europaparlamentets och rådets förordning om gemensamma regler för tillhandahållande av lufttrafik i gemenskapen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »