• Genrebild Foto: Ida Jansson
Nyhetsnotisen i ljudform:
Publicerad: onsdag, 11 december, 2019 - 06:27, uppdaterad: onsdag, 11 december, 2019 - 10:16

Person gripen med efterlysningar i riket

En person ljög om sina personuppgifter för polisen efter att ha blivit gripen under tisdagskvällen. Personen i fråga visade sig ha 18 aktiva efterlysningar, flera som innebar transport till fängelset i riket.

I går kväll grep polisen en person för att ha stulit varor från en butik i Mariehamn och därefter ljugit om sina personuppgifter. I samband med gripandet, när identiten väl var utredd, visade det sig att personen hade 18 aktiva efterlysningar. Flera av dessa efterlysningar innebär transport till fängelse i riket.

Den misstänkte är fortsatt gripen i Mariehamn i väntan på beslut om vidare åtgärder, men har delgivits 18 dagsböter för att ha försvårat polisens arbete genom att ljuga om sina personuppgifter.

Polisen har även under senare tid fått informera förare om reglerna som finns för belysningen på fordon. Julen är på ingång och människor har valt att pynta sina fordon med diverse armaturer. Polisen hänvisar till vägtrafiklagen som bland annat säger att fordonets ljus inte får användas så att en annan förare kan bländas och att inga andra färger än vitt och gult ljus får synas under färd framåt.

Fler Nyheter

Milda vintern gynnar gnagarna

Anki Håkans och Uffe Gustafsson:
Den milda vintern är gynnsam för gnagare. 4H-gården i Jomala är ett av de ställen där det har märkts av fler gnagare än vanligt.

Man frias för misstankar om narkotikabrott

En 33-årig man frias av tingsrätten från misstankar om narkotikabrott.

Polisen följde efter fortkörare

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Polisen upptäckte i går att en förare körde 112 km/h på Nya Godbyvägen och svängde om för att följa efter.

Miljövänligare sjöfart kan minska fraktkostnader

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Rederier och hamnar kan göra ekonomiska inbesparingar genom att till exempel investera i digitala verktyg för ruttplanering och utrusta fartygen med solceller.

Sökande för jordförvärvstillstånd fick avslag

Nyhetsnotisen i ljudformat:
En ansökan om jordförvärvstillstånd i Sund har blivit avslagen av landskapsregeringen.

Våtmark i Sviby blir av

Ulf Simolin och Johanna Hagström:
Efter flera års diskussioner kring en våtmark i Sviby, har nu ett beslut tagits om att den ska skapas.

Restaurangbåten erbjöds förlängt hyresavtal

Hör Giuseppe Greco och Roger Jansson:
Mariehamns hamn Ab erbjöd Italian Foods att förlänga hyresavtalet för den båtplats där restaurangbåten Ristorante Italia ligger förtöjd i december 2018, mot att fyra villkor accepterades.

"Vi vill att allt står färdigt när personalen tillträder"

Hör en längre version av inslaget från Åland Idag:
Arbetet inför kommunernas socialtjänst, pågår aktivt för att organisationen ska kunna påbörjas från och med 1.1.2021. Detta inkluderar bland annat att hitta områdeschefer och övrig personal.

Staden tar över driften av Backebergs lekpark

Hör nyhetsnotisen i ljudformat:
Mariehamns stad säger upp avtalet med Folkhälsan angående lekparken i Backeberg, som är den sista kvarvarande lekparken i staden med lekparksverksamhet.