Publicerad: onsdag, 11 december, 2019 - 06:27Uppdaterad: onsdag, 11 december, 2019 - 10:16
  • Genrebild Foto: Ida Jansson

Person gripen med efterlysningar i riket

En person ljög om sina personuppgifter för polisen efter att ha blivit gripen under tisdagskvällen. Personen i fråga visade sig ha 18 aktiva efterlysningar, flera som innebar transport till fängelset i riket.

I går kväll grep polisen en person för att ha stulit varor från en butik i Mariehamn och därefter ljugit om sina personuppgifter. I samband med gripandet, när identiten väl var utredd, visade det sig att personen hade 18 aktiva efterlysningar. Flera av dessa efterlysningar innebär transport till fängelse i riket.

Den misstänkte är fortsatt gripen i Mariehamn i väntan på beslut om vidare åtgärder, men har delgivits 18 dagsböter för att ha försvårat polisens arbete genom att ljuga om sina personuppgifter.

Polisen har även under senare tid fått informera förare om reglerna som finns för belysningen på fordon. Julen är på ingång och människor har valt att pynta sina fordon med diverse armaturer. Polisen hänvisar till vägtrafiklagen som bland annat säger att fordonets ljus inte får användas så att en annan förare kan bländas och att inga andra färger än vitt och gult ljus får synas under färd framåt.