Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 14 juni, 2024 - 17:14Uppdaterad: fredag, 14 juni, 2024 - 17:15
  • Andreas Kanborg, Harry Jansson och Nina Fellman. Foto: Johan Ågren.

Passageraravgiften omstridd som lösning för skattegränsproblematiken

Idén med att införa en passageraravgift för att minska problemen med skattegränsen är intressant men inte oproblematiskt. Det tyckte Socialdemokraternas Nina Fellman och Obunden Samlings Andreas Kanborg då de mötte Centerns Harry Jansson i en diskussion i Ålands Radio.

Det var Jansson som tillsammans med partikamraten Roger Höglund kastade fram idén med en passageraravgift i en insändare i Ålandstidningen i torsdags, vilket skulle innebära att rederierna får betala en avgift till Åland per passagerare.  

– Är det som så att det gå brant nedåt vad gäller utvecklingen av skattegränsen kommer vi till ett skede där vi måste visa ålänningarna att vi har någon nytta av skatteundantaget, säger Harry Jansson.  

Andreas Kanborg säger att detta inte är det optimala steget, men att det är bra med idéer. Nina Fellman säger att hon förstår logiken med att vilja jämna ut spelplanen, alltså att de som haft störst nytta av skatteundantaget är med och hjälper till.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »