Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 3 november, 2022 - 13:44Uppdaterad: torsdag, 3 november, 2022 - 16:12
  • Heidi Grandell-Sonck och Fredrik Sonck. Pressbild.

Paret Sonck leder ÅRTV

Heidi Grandell-Sonck blir redaktionschef och ansvarig utgivare och Fredrik Sonck blir vd på Ålands Radio och Tv.

Heidi Grandell-Sonck jobbar med granskande journalistik på Svenska Yle och Fredrik Sonck är kulturchef på Hufvudstadsbladet. Heidi Grandell-Sonck och Fredrik Sonck är gifta med varandra.

- Ur diskrimingeringssynvinkel så får man inte diskriminera någon för att den råkar vara gift med en kompetent make eller maka, säger ordförande för Ålands Radios styrelse, Magnus Lundberg. Han menar att man diskuterat detta i styrelsen och kommit fram till att det inte ska kunna orsaka något problem för public service värdegrund.

Fredrik Sonck, som i och med vd-rollen sitter på den politiskt valda styrelsens förtroende, ska även jobba redaktionellt, som reporter på deltid.

- Jag misstänker att redaktionschefen kommer fördela redaktionsuppdragen så att vd inte granskar den politiska biten, säger Magnus Lundberg.

Redaktionschefen och vd:n börjar sina nya tjänster den första januari 2023.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »