Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 23 februari, 2021 - 06:05Uppdaterad: tisdag, 23 februari, 2021 - 06:07
  • Foto: Kjet, CC BY-SA 2.5

Otydliga besked om testkrav hos rederier

Kravet från THL är att den som reser in till Finland måste ha ett negativt covidtest.

Åland är dock ett undantag och rederier ska inte kunna kräva att den som reser mellan Sverige och Åland uppvisar ett negativt test.

Rederierna Silja Line och Finnlines har inte haft tydliga regler och riktlinjer på sina hemsidor gällande vad som gäller för Åland. När Ålands Radio kontaktade Erika Jansson, pressansvarig på Silja Line, och undrade vad som gällde sa hon att de får sin information från Rederierna i Finland som inte hade uppdaterad information. Hon mailade till deras jurister och frågade hur det kom sig att den informationen inte var uppdaterad ännu och skulle återkoppla efter den korrespondensen.

Krista Orvomaa är ansvarig i frågan på Finnlines och säger att de följer rekommendationerna från THL och att ett test krävs om man reser från Sverige till Åland. När vi påpekade att Åland ska vara ett undantag, svarade Krista Orvomaa att man undersöker ärendet närmre omedelbart.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »