Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 16 juli, 2021 - 15:14Uppdaterad: fredag, 16 juli, 2021 - 17:29
  • Hästsportföreningen som driver Ålandstravet är orolig för framtiden när Paf sagt upp avtalet. Arkivfoto.
  • Ulf Eriksson är orolig för hur det ska gå med Ålandstravet. Här med hästen Lukasnoss. Foto: Dan Sjöblom.

Oro för travets framtid

Att ett nytt avtal är på gång mellan Paf och ATG innebär inte per automatik att Paf tecknar ett nytt avtal med Ålands hästsportförening som driver Ålandstravet. Det skapar oro i travkretsar.

Lasse Danielsson, direktör för Paf:s land- och fartygsverksamhet, säger att Paf inte kan fortsätta med ett likadant avtal som man i dag har med hästsportföreningen. Han menar att hästsportföreningen ändå får Paf-bidrag.
- Paf ger en del av sitt överskott även efter november men det är inte utifrån ATG-lösningen utan från de generella Paf-medlen som fördelningsrådet ger. Hästsportföreningen får relativt stora summor även på det sättet, men ATG-delen får de inte från november och framåt, säger Lasse Danielsson.

Pia Eriksson är verksamhetsledare på Ålandstravet och hon är orolig för framtiden och vad som sker om hästsportföreningen inte får ta del av pengar som ett nytt avtal mellan Paf och ATG skulle innebära.
- Då skulle travsporten på Åland dö, säger Pia Eriksson.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »