Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 7 april, 2021 - 20:18Uppdaterad: onsdag, 7 april, 2021 - 20:20
  • Vicelantrådet Harry Jansson (C)

Oppositionen kräver vicelantrådets avgång

Tre lagtingsledamöter i oppositionen, nämligen Camilla Gunell (s), Nina Fellman (s) och John Holmberg (Lib) kräver att vicelantrådet Harry Jansson avgår. Det framkom under onsdagens lagtingsdebatt då oppositionens spörsmål i den så kallade JO-frågan debatterades.

-Tilltron till regeringen Thörnroos kan bara återställas genom att posten som vicelantråd intas av en person som förstår att försäkran man avger vid tillträde till ämbetet ska följas vid utövandet av dess värv. Jag tror Thörnroos vet vad hon borde göra, sade Camilla Gunell.

-Gör ett byte på vicelantrådsposten, det vinner team Åland på, sade John Holmberg.

Men lantrådet Veronica Thörnroos har inga planer på att avsätta Jansson.

-Det här var helt väntat i en spörsmålsdebatt. Vicelantrådet vet att jag inte är helt tillfreds med de svar som levererats och att jag definitivt inte var tillfreds med den insändare han skrev häromveckan i affekt. Men han har bett om ursäkt för det och hans kunskaper i självstyrelselagsfrågor är ovärderlig, säger Veronica Thörnroos.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »