• Vd Dan-Erik Woivalin berättar att premieintäkterna från Sverige har ökat. Foto Nina Eriksen.
Dan-Erik Woivalin:
Dan-Erik Woivalin (längre inslag från Åland idag)
Publicerad: torsdag, 25 april, 2019 - 16:07, uppdaterad: torsdag, 25 april, 2019 - 17:16

Ömsens bolagsstämma blev händelsefattig

Ömsens bolagstämma idag blev förhållandevis händelsefattig och inga av de på förhand föreslagna besluten ifrågasattes. Lilly-Ann Forsbom, Carin Holmqvist och Malin Skogberg omvaldes som medlemmar i förvaltningsrådet. Tony Saarinen valde att inte förtsätta och Mats Clemes, Vd för Transmar, valdes in i hans ställe.

Man föredrog även resultatet för 2018. Som Ålands Radio tidigare rapporterat har Ömsen gjort ett rekordresultat under året, resultatet kan härledas bland annat till ökade premieintäkter, skadeförebyggande arbete och placeringsverksamheten.

–När det gäller premieintäkter har vi arbetat aktivt på den svenska marknaden, över 20% av våra totala premieintäkter kommer nu från Sverige, säger Ömsens Vd Dan-Erik Woivalin.

Även Ömsens satsningar på skadeförebyggande arbete har gett goda resultat.

–Skadekostnaderna har gått ner och premieintäkterna ökar, det är en dröm för vilket försäkringsbolag som helst, säger Woivalin.

Fler Nyheter

Rattfull Mariehamn-Långnäs tur och retur

En kvinna har dömts i Tingsrätten för ett fall av rattfylleri. Kvinnan har i oktober i fjol kört från Mariehamn till Långnäs och tillbaka med en blodalkoholhalt på 0,74 promille.

Polisen: Skolskjutningshot var menat som skämt

Kommissarie Tommy Thörnroos:
Polisen meddelar idag att det hot som skolskjutning som riktades mot Godby högstadium var menat att vara ett skämt. Den 11 februari anmäldes till polisen att någon hade skrivit en hotfull text på flera platser i Godby högstadieskola.

Mikaela Nyman kandidat till Nordiska Rådets litteraturpris

Hör nyhetsnotisen i ljudformat:
Mikaela Nyman är Ålands kandidat till Nordiska rådets litteraturpris 2020. Det meddelar Gustaf Widén från Ålands litteraturnämnd i ett pressmeddelande under eftermiddagen.

Lumparland ska ansöka om amorteringsfrihet

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Lumparlands kommunstyrelse beslöt på gårdagens möte att ansöka om amorteringsfrihet på sina lån. Detta för att lindra de likviditetsproblem kommunen upplever.

Fananamma polisanmäler bastuincident

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Någon har under gårdagskvällen eller natten lämnat ett träföremål på en bastuspis och vridit igång timern i Fananammas lokaler i Jomala.

Hammarlands församling kallar till krismöte

Hammarlands tf kyrkoherde Jon Lindeman intervjuas av Tomas Tornefjell:
Hammarlands församling har svårt att locka personal och nu bjuder man in medlemmarna till ett möte för att diskutera det kritiska personalläget och församlingens framtid.

Ung trio misstänks för straffbart bruk av narkotika

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Tre unga personer varav en minderårig misstänks för straffbart bruk av narkotika efter att polisen kom på dem med att röka cannabis i går.

Tillväxtens nya villkor

Åsubs forskningschef Jouko Kinnunen intervjuas av Tomas Tornefjell:
Hur påverkas Åland av megatrender som den tekniska utvecklingen, klimatförändringen, befolkningstrender samt en omfördelning av ekonomisk makt från det nordvästra till det sydöstra halvklotet?

Vägbankar och makrofyter undersöks i Husösamarbete

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Landskapsregeringen har godkänt ett samarbetsprogram med Husö biologiska station för år 2020 enligt ett långsiktigt finansieringsavtal med Åbo akademi.