Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 28 mars, 2022 - 15:37Uppdaterad: måndag, 28 mars, 2022 - 17:30

Ömsen stöder flyktingar med utökad försäkring

Ömsen avsätter 50.000 euro till drabbade i Ukraina och erbjuder utökad hemförsäkring för ålänningar som huserar flyktingar. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Ömsen skriver att de märkt att många kunder engagerar sig och att det därför känns naturligt att också de agerar.

–Vi har därför beslutat att ge ekonomisk hjälp som motsvarar 2,50 euro per ägarkund i Ömsen. Räknat på 20.000 kunder blir den totala summan 50.000 euro. Vår bedömning är att våra kunder vill göra detta tillsammans med oss för att vara en av många hjälpande händer i det tragiska som sker, skriver vd Thomas Lundberg.

Pengarna ska gå till flyktingar på Åland men också till organisationer som jobbar på plats i Ukraina. Den utökade hemförsäkringen gäller i sex månader fram till den 30 september. Därefter görs en ny bedömning utifrån den då gällande situationen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »