Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 21 mars, 2018 - 05:58
  • Polisanmälan har gjorts gällande ett brev från ett juridiskt ombud till en tjänsteman. Arkivfoto: Tomas Tornefjell.

Ombud anmäls för hot mot tjänsteman

En person har polisanmälts efter att han som ombud för parter i tvisten gällande Ålandskomposten skickat ett mejl till en tjänsteman på social- och miljöavdelningen.

Tjänstemannen uppfattade mejlet som hotfullt och avdelningschef Bengt Michelsson har nu bestämt sig för att polisanmäla ärendet.

I december ställde ombudet några frågor till tjänstemannen i ett mejl. Nu i mitten av mars svarade tjänstemannen, men ombudet återkom och skrev att han inte fått svar på sina frågor. Han krävde svar senast den 20 mars, annars skulle hans huvudmän ”vidta de åtgärder som situationen ger anledning till”. Ombudet skrev också ”Jag ger Er rådet att förhålla Er mycket seriöst till detta ärende”.

Landskapsregeringen skriver i sitt beslut om att polisanmäla att man uppfattar formuleringarna som hotfulla. I händelserapporten från tjänstemannen framkommer också att han känt sig hotad och att han upplevt skrivningen som aggressiv och att den kan tyda på våldsam åtgärd.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »