Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 26 januari, 2022 - 21:50Uppdaterad: onsdag, 26 januari, 2022 - 21:50

Oklar jobbsituation för ovaccinerad vårdpersonal

Det har börjat att bli en lugnare situation kring coronasmittan på äldreboendena, säger både Mariehamns äldreomsorgschef Evelina Grandell Rosenlund och Saltviks äldreomsorgschef Maria Knip.

- All vårdpersonal är på plats och de sista boende kommer ur isolering och karantän på lördag. Alla anställda och alla boende är vaccinerade, säger Maria Knip.

I Mariehamn är läget under kontroll trots att situationen är ansträngd. Man har omkring tolv patienter och tolv vårdare som är smittade i nuläget. Dock finns det en handfull personer som är ovaccinerade bland vårdpersonalen och om de får jobba kvar är inte klarlagt i nuläget.
- Det finns många olika alternativ och scenarion för hur de kan bli. Det ska fattas ett beslut i ärendet i veckan och man tittar på omplaceringsmöjligheter till att börja med, säger Evelina Grandell Rosenlund.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »