• Obunden samling ser allvarligt på tinsrättens dom mot Fredrik Fredlund. Arkivfoto: Ulf Weman
Publicerad: onsdag, 26 september, 2018 - 13:26, uppdaterad: onsdag, 26 september, 2018 - 15:37

Obundna ser allvarligt på Fredlunds dom

–Jag hänvisar bara till pressreleasen som vi släppt i nuläget, jag har inte några ytterliga kommentarer. Det säger Obunden Samlings vice ordförande Christoffer Virtanen efter att partiet i dag skickat ut ett pressmeddelande med anledning av domen mot lagtingsledamot Fredrik Fredlund.

Enligt Virtanen kommer Obunden samling förmodligenatt komma ut med ytteligare information i framtiden.

–Vi har en del sjukdomsfall och resor som ställer till det för tillfället, vi har inte haft möjlighet att samla oss, säger Virtanen.

Idag skickade partiet ut ett pressmeddelande som kommenterade domen mot lagtingsledamot Fredlund. I pressmeddelandet skriver Obunden samling att de ser allvarligt på tingsrättens dom och att de tar starkt avstånd från alla typer av våld. De anser att våld i alla dess former är förkastligt och oförsvarbart i samhället och att lagen ska vara lika för alla skriver de i pressmeddelandet.

Fler Nyheter

Man åtalades för grov misshandel

En man åtalades i dag i Ålands tingsrätt för grov misshandel av en annan man. Händelsen inträffade i centrum av Mariehamn i maj i fjol. Mannen ska då...

Presskonferens, tisdag 31/3

Tisdagens presskonferens i sin helhet:
Landskapsregeringens presskonferens om coronaläget sändes direkt i Ålandskanalen under tisdagen.

Inga besked om persontransporter västerut

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Lantrådet Veronica Thörnroos kunde på tisdagens presskonferens inte svara på hur persontransporterna västerut kommer att fungera.

Inga nya coronafall

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Inga nya coronafall har upptäckts på Åland.

Räknar inte med skolstart före sommarlovet

Nyhetsnotisen i ljudformat:
- Vi räknar inte med att det blir någon ordinarie verksamhet i skolorna mer den här terminen. Det säger Mathias Eriksson, skoldirektör för Södra Ålands högstadiedistrikt.

Staden förlorar miljoner i intäkter

Barbara Heinonen:
Mariehamns stad inleder samarbetsförhandlingar till följd av att flera verksamheter tvingats stänga eller minska ner under undantagstillståndet.

Föräldrar önskar skolmat trots distansundervisning

Laura Vauras:
En vädjan om att skolmat borde ordnas även för barn som just nu har distansundervisning har seglat upp bland åländska föräldrar på sociala medier.

Eckerö ställer in alla turer till 13 maj

Nyhetsnotisen i ljudformat:
M/S Eckerö ställer in sina turer fram till den 13 maj eftersom finska staten nu tagit beslut om att förlänga undantagstillståndet till dess.

Mariehamns skolledning möts i eftermiddag

Nyhetsnotisen i ljudformat
I eftermiddag möts skolledningen i Mariehamn för att diskutera detaljer kring skolfrågan efter att riksregeringen igår beslutade förlänga undantagstillståndet till den 13 maj.