Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 27 september, 2021 - 12:53Uppdaterad: måndag, 27 september, 2021 - 15:45
  • Bert Häggblom, partiordförande i Obunden samling. Foto: ÅRTV

Obunden samling kritiska till skattegränsen

Frågan om förenklingar av det nya skattegränsförfarandet är en av de absolut viktigaste politiska frågorna just nu. Det anser styrelsen för Obunden samling.

Partiet vill att landskapsregeringen utan dröjsmål ska införa konkreta stödåtgärder för företagarna.

-Skattegränshanteringen fungerar inte bra i nuläget och vi anser att företagarna måste få stöd för sina kostnader under en övergångsperiod, säger Obunden samlings partiordförande Bert Häggblom.

Häggblom anser att landskapet borde upphandla uppdraget att sköta företagarnas skattegränshantering av någon av de aktörer som i dag erbjuder sådana tjänster, till exempel posten och olika transportbolag.

-Frågan har diskuterats i lagtinget och i självstyrelsepolitiska nämnden och min uppfattning är att alla lagtingspartier nog är eniga om att något måste göras, säger Bert Häggblom.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »