Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 22 november, 2021 - 15:03Uppdaterad: måndag, 22 november, 2021 - 15:03
  • Stellan Egeland (Ob), vars anförande föranledde diskussionen om partiets värdegrunder. Foto: ÅRTV

Ob ställer sig bakom jämställdhetsskrivningar

Samtliga i den obundna lagtingsgruppen står bakom de skrivningar om jämställdhet som finns i regeringsprogrammet och ingen av de obundna vill lämna regeringssamarbetet.

Det är kontentan av det möte som lantrådet Veronica Thörnroos hade med hela den obundna lagtingsgruppen i dag på förmiddagen.

Mötet hölls bland annat med anledning av lagtingsledamot Stellan Egelands (Ob) uttalanden kring jämställdhet och jämställdhetsbonusen under förra veckans budgetdebatt. Lantrådet sade då att skillnaden i värdegrunderna mellan partierna är stora och att obundna bör fundera över sin regeringsmedverkan.

-Jag betecknar mötet som konstruktivt och är nöjd med de svar de obundna gett. De svarade enhälligt nej på en fråga om de vill lämna regeringssamarbetet. Sedan kan vi absolut söka bättre och nya samarbetsformer, säger Veronica Thörnroos.

Hon säger också att det finns anledning för henne själv att vara kritisk angående budgetprocessen.

- Budgetprocessen blev för snabb och det har försvårat arbetet, säger Thörnroos.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »