• Stadsdirektör Barbara Heinonen tror att tvisten kring placeringen av den nya räddningsmyndigheten bygger på ett missförstånd. Arkivfoto: Axel Eriksson.
En intervju med Barbara Heinonen (från Åland idag):
Publicerad: onsdag, 14 augusti, 2019 - 13:17, uppdaterad: onsdag, 14 augusti, 2019 - 17:01

Nya räddningsmyndigheten inryms i Tekniska verken

Det står nu klart att Mariehamn anser att den nya räddningsmyndigheten ska inrymmas i Tekniska verken. För ett slutligt beslut ska landskommunerna också godkänna förslaget. I och med det borde parterna kunna enas om att bilda en ny räddningsmyndighet. Placeringen av myndigheten blev en tvistefråga mellan staden och Räddningsområde Ålands kommuner (RÅL) då Mariehamn tidigare inte kunde lämna garantier för att placeringen inte blir i Räddningsverket i Mariehamn.

-Jag uppfattar att det blev ett missförstånd helt enkelt, säger stadsdirektör Barbara Heinonen. Vi hade lovat erbjuda ändamålsenliga lokaler, däremot hade vi inte funderat på den exakta platsen. Men för oss stod det redan från början klart att myndigheten inte kan inhysas i räddningsverkets lokaler, utan ombyggnader. Då det dessutom finns utrymme i Tekniska verken blir det en ändamålsenlig placering, säger Barbara Heinonen.

Fler Nyheter

Andra deltävlingen i ÅM i folkrace avgjord

I lördags avgjordes den andra deltvälingen i ÅM i folkrace.

Unikt kartfynd över Lövö

Antikvarie Pia Sjöberg och landskapsarkivarie Åke Söderlund;
Ett unikt fynd i form av en samtida karta över området på Vårdö där Lövökongressen ägde rum under åren 1718 och 1719 har upptäckts i Ryska statens...

Tennissiffror när FC Åland besegrade RaiFu

Ted Göstas om segern:
FC Åland besegrade RaiFu med hela 6-0 hemma på Sportkila.

Klar seger för Jomala i division tre

Jomala IK besegrade Wilpas i Salo med 3-0 på bortaplan under lördagseftermiddagen.

Åland United besegrade Ilves på bortaplan

Samuel Fagerholm efter matchen:
Åland United besegrade Ilves i dagens bortamatch i Tammerfors. Matchen slutade 0-1 i bortalagets favör.

Brand totalförstörde maskinhall i Bistorp

Brandbefäl Ted Andersson:
Omkring halvtretiden i eftermiddags kom larmet om en brand i Bistorp i Lemland. Höga lågor och en kraftig rökutveckling kunde ses från platsen.

Rishög brann i Hammarland

En mindre brand uppstod i Hammarland i fredags kväll. Enligt brandbefäl Ted Andersson var det en rishög som brann. -En person hade sett lågor på...

KST ett steg närmare förverkligande

I dag träffades samtliga KST-kommuner under ledning av Omsorgsförbundets ordförande Clas Öfverström, med omsorgsdirektör Katarina Dahlman som sekreterare.

Stadens miljösamordnare vill ha en båtbottentvätt

Ulf Simolin om båtbottentvättar:
I samband med nya projekt i Östra hamnen bör Mariehamns stad överväga möjligheterna att i samarbete med privata aktörer etablera en båtbottentvätt.