• Stadsdirektör Barbara Heinonen tror att tvisten kring placeringen av den nya räddningsmyndigheten bygger på ett missförstånd. Arkivfoto: Axel Eriksson.
En intervju med Barbara Heinonen (från Åland idag):
Publicerad: onsdag, 14 augusti, 2019 - 13:17, uppdaterad: onsdag, 14 augusti, 2019 - 17:01

Nya räddningsmyndigheten inryms i Tekniska verken

Det står nu klart att Mariehamn anser att den nya räddningsmyndigheten ska inrymmas i Tekniska verken. För ett slutligt beslut ska landskommunerna också godkänna förslaget. I och med det borde parterna kunna enas om att bilda en ny räddningsmyndighet. Placeringen av myndigheten blev en tvistefråga mellan staden och Räddningsområde Ålands kommuner (RÅL) då Mariehamn tidigare inte kunde lämna garantier för att placeringen inte blir i Räddningsverket i Mariehamn.

-Jag uppfattar att det blev ett missförstånd helt enkelt, säger stadsdirektör Barbara Heinonen. Vi hade lovat erbjuda ändamålsenliga lokaler, däremot hade vi inte funderat på den exakta platsen. Men för oss stod det redan från början klart att myndigheten inte kan inhysas i räddningsverkets lokaler, utan ombyggnader. Då det dessutom finns utrymme i Tekniska verken blir det en ändamålsenlig placering, säger Barbara Heinonen.

Fler Nyheter

Air Leap fick nytt kontakt

Avgående infrastrukturminister Mika Nordberg och Air Leaps vd Magnus Ivarsson
Landskapet ger flygbolaget Air Leap ett kontrakt för att sköta flygtrafiken mellan Mariehamn och Stockholm i en upphandling som slutfördes idag. Detta trots att flygbolaget tidigare haft problem med försenade och inställda flyg.

Obs höll positiva regeringssamtal

Obunden samlings partiordförande Bert Häggblom
Obunden samlings partiordförande Bert Häggblom är nöjd med de inledande samtalen med centern som under dagen hållit en allra första regeringssondering med de olika partierna.

Många tittade på valvakan

Nyhetsnotisen i ljudformat
Under söndagskvällen och under natten mot måndag streamades Ålands Radios valvaka från Alandica närmare 5000 gånger av över 2700 personer via Ålands Radios hemsida.

Lind nominerad till Augustpriset

Nyhetsnotisen i ljudformat
Författaren Åsa Lind, som tidigare var bosatt på Brändö, har tillsammans med Joanna Hellgren nominerats till Augustpriset för årets svenska barn- och ungdomsbok.

Ansvarsfrågan om internetröstningen ska utredas

Nyhetsnotisen i ljudformat
Ansvarsfrågan kring den inställda internetröstningen kommer att utredas.

Dags att nominera vinnare till Rädda Barnen-priset

Nyhetsnotisen i ljudformat
Det är tid att nominera vinnaren till årets Rädda Barnen-pris.

Misstänkta nödraketer - men ingen i nöd

Nyhetsnotisen i ljudformat
Flera personer ringde in till Sjöräddningscentralen efter misstanke om att nödraketer hade avfyrats öster om Mariehamn sent på söndagskvällen.

Ännu oklart hur många brevröster som hann fram

Nyhetsnotisen i ljudformat
Ännu finns ingen samlad bild över hur många brevröster som i tid kom in till lagtings- och kommunalvalen. Valadministratör Casper Wrede säger att han bett kommunerna om de här uppgifterna.

Raadik fortsätter i ÅU

Nyhetsnotisen i ljudformat
Försvarsspelaren Pille Raadik har undertecknat ett nytt kontrakt med Åland United och det innebär att hon nu är klar för sin tionde säsong med laget. Kontraktet sträcker sig över två år.