Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: söndag, 21 maj, 2023 - 16:10Uppdaterad: söndag, 21 maj, 2023 - 19:14

Ny brand i närheten av Baltichallen

Brandkåren var och kontrollerade motionsspåren bakom Baltichallen efter att en person ringt in att det var svart och rykte lite ifrån ett område i skogen. Det var ett ljus hittades på platsen.

Det var ingen spridningsrisk. Brandkåren blötte upp området genom att lägga dit mer vatten, men det var mestadels en säkerhetsåtgärd.
– Helt naturligt såg det inte ut att vara. Det brukar inte självantända i skogen. Men vi har lämnat över ärendet till polisen som får utreda det vidare, säger räddningsledare i beredskap, Johan Söderberg.
Polisutredaren Bodil Berg menar att det är för tidigt att fastställa något syfte, men man utesluter inte att någon försökt anlägga en brand.

– Det var ett ljus som har brunnit och som var placerat där. Vi tar gärna emot tips och vittnesmål om det är någon som har sett eller hört något, säger Bodil Berg.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »