Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: söndag, 26 november, 2023 - 13:11Uppdaterad: söndag, 26 november, 2023 - 17:00

Nu sprutas det snö för fullt

Väntan är över! Det har nu nåtts tillräckliga minusgrader för att köra igång snökanonerna vid Ålands skid- och skidskyttecentrum i Jomala och vid Germundö Alpin i Saltvik.

Det ska nu sprutas ut konstsnö ur de två snökanonerna som kör för fullt nu dygnet runt. Konstsnö håller bättre än natursnö och har man lite tur med vädret i några dagar så kan man bärga snö till banan som ska kunna räcka för en bra bit av säsongen.

Dock behöver någon se till att det inte blir några problem med exempelvis kompressorn och det är möjligt för alla intresserade att anmäla sig för att vakta kanonerna.

– Vi är ett bra gäng i föreningen som ställer upp och vaktar kanonerna i fyratimmarspass. Vi blir alltid glada när vi ser skolklasserna som är på plats under gympatimmarna och skidar, då brukar vi säga att nu får vi betalt, säger Tage Fyrqvist som är en av volontärerna som vaktar vid Ålands skid- och skidskyttecentrum.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »