Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 24 februari, 2020 - 14:03Uppdaterad: måndag, 24 februari, 2020 - 14:14
  • Landskapsregeringen hoppas kunna anställa en chef för upphandlingsinspektionen inom någon vecka. Arkivfoto: Hasse Persson-Bru.

Nu ska chefskandidater för upphandlingsinspektionen intervjuas

Arbetet med att hitta en chef för landskapsregeringens upphandlingsinspektion pågår ännu. Conny Nyholm som är finanschef på finansavdelningen berättar att anställningsintervjuer ska inledas i slutet på den här veckan.

- Vi vill ha tjänsten tillsatt så snart som möjligt och om intervjuerna går bra kanske det bara ska dröja någon vecka till, säger han.

Tre personer har sökt tjänsten och det är Jaana Lemberg, Cecilia Magnusson och Maria Törnqvist.

Upphandlingsinspektionen är en enmannamyndighet som inrättades till följd av EU-krav för några år sedan. Dess uppgift är att övervaka att lagen om offentlig upphandling iakttas och eftersom man inte har någon myndighetschef fungerar inte myndigheten i dag. Om någon ber om att få en upphandling granskad registreras ärendet varpå det får vänta tills en chef finns på plats som kan hantera det. Conny Nyholm säger att det kommit in några ärenden som ska behandlas så snart en chef har anställts, förutsatt att de inte hinner preskriberas innan dess.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »