Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 21 januari, 2021 - 14:19Uppdaterad: torsdag, 21 januari, 2021 - 16:47

Nu kan privatpersoner få stöd för elbilsladdare

Nu kan privatpersoner söka stöd för att installera elbilsladdare hemma.

Med det nya stödet vill regeringen snabba på övergången till en eldriven fordonspark. Stödet går att söka oavsett upplåtelseform, det innebär att också egnahemshus nu kan ansöka om stöd för fast installation av elbilsladdare.

– Att stöda installation av elbilsladdare i ålänningarnas hem är ett konkret och viktigt steg på vägen för att elektrifiera våra transporter och minska utsläppen. Förhoppningsvis sänker vi nu tröskeln ytterligare för personer som funderar på att köpa en elbil, skriver utvecklingsminister Alfons Röblom i ett pressmeddelande.

Stödet är 50 procent av installationskostnaderna dock högst 1000 euro. För flerbostadshus utökas det maximala stödbeloppet med 500 euro för varje ytterligare elbilsladdare som installeras. Stödet kan sökas för installationer som utförts från och med den första januari detta år.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »