Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 9 juli, 2024 - 10:41Uppdaterad: tisdag, 9 juli, 2024 - 11:09

NJL skyldiga landskapet över 200 000 – finansministern tror pengarna är förlorade

EW Finland och Nordic Jetline är skyldiga landskapsregeringen drygt 223 000 euro. Finansminister Mats Perämaa (Lib) bedömer det inte som speciellt troligt att man får tillbaka pengarna. 

– Det finns ingen anledning att vara överdrivet optimistisk till landskapets möjligheter att få de här kundfordringarna ersatta, säger Mats Perämaa. 

Nu ser man på möjligheter att frysa utbetalningar för att kvitta skulden men de juridiska detaljerna är ännu oklara. 

– Vi kommer att göra en bedömning om det är juridiskt korrekt att i viss mån kvitta summorna via de utbetalningar som skulle följt av att bolaget skulle fortsatt bedriva skärgårdstrafik, säger han. 

Landskapsregeringen har inte haft någon kontakt med bolagen då man fokuserat på att lösa alternativ trafik. 

–Trafiken har legat i fokus. I dagsläget finns ingen tidsplan för det hela, vi ska komma ihåg att både infrastruktur- och finansavdelningen går på sparlåga under semestertider, säger Perämaa.  

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »