Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 1 februari, 2021 - 19:10Uppdaterad: måndag, 1 februari, 2021 - 19:10
  • Stephan Toivonen (ÅLD) tycker att Socialdemokraterna ska ha på sig högklackat i stället för offerkoftor. Foto: Malin Lundberg

”Ni klär bättre i högklackat än i offerkofta”

Socialdemokraternas åtgärdsmotion om att göra menstruationsskydd kostnadsfria och lätt tillgängliga fortsatte i lagtinget under måndagen.

Stephan Toivonen (ÅLD) sa i sitt gruppanförande att kvinnor förr pratade om att de kan och senare om ”girl power”, men att man i dag ”plockat fram tiggarstaven, tagit fram offerkoftan och raggsockorna för att be om allmosor för att samhället ska finansiera något som kvinnor behöver många år av sitt liv”.
- Bästa motionärer, ni klär inte i offerkoftor. Ni klär bättre i högklackat när ni sitter framför oss som tre lockande sirener som försöker förtrolla oss med er sång, sa han.
Det här fick Simon Påvals (Lib) att begära replik.
- Anförandet var det mest respektlösa jag hört i den här salen. Man står och kommenterar kvinnors klädsel. Finns det inte en högre nivå, ett modernare sätt att se på den här saken än att behöva gå in på det, frågade han.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »