Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 24 oktober, 2019 - 22:00Uppdaterad: fredag, 25 oktober, 2019 - 06:48

Nästa vecka är regeringsbasen klar

Regeringssonderaren Veronica Thörnroos (C) tror att regeringsbasen snart är klar.

-Nästa vecka ska det börja bli ganska klart vilka partier som ingår tycker jag, säger hon.

Torsdagens regeringsförhandlingar innehöll längre möten med Hållbart initiativ och Obunden samling. De planerade mötena med Liberalerna och Moderaterna flyttades till fredagen och istället hade man en genomgång av landskapets ekonomi med tjänstemännen på landskapet. Man ska ha ett möte med Åländsk demokrati, men enligt Veronica Thörnroos är det en formsak eftersom de, liksom Socialdemokraterna, sagt nej till regeringsposition.
-Ålands framtid har vi träffat en gång och där finns i princip en stark samsyn i alla de frågor som Centern har drivit, säger Veronica Thörnroos.

Ännu vill hon inte peka ut några favoriter utan säger att dörren tillsvidare är öppen för alla. De frågor man diskuterar nu är främst kommuner, kortrutt och ekonomi.
-Jag vill ha djupa diskussioner med partierna så att vi säkert vet var vi alla står innan vi går in i en regering, säger Veronica Thörnroos.

Förhandlingarna fortsätter under fredagen och även i helgen.
 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »