Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 6 november, 2023 - 16:12Uppdaterad: måndag, 6 november, 2023 - 16:46
  • Fredrik Karlström foto: Rasmus Olin

Näringsministerns hälsning till Visit Åland: Börja jobba för branschfinansiering

Näringsminister Fredrik Karlström (MSÅ) efterlyser branschfinansiering av Visit Åland.

Innan pandemin var rederier och turistföretagare med och finansierade en del av de satsningar Visit Åland gjorde. Det borde Visit Åland jobba på att få tillbaka, då det är en del som behövs till, säger Fredrik Karlström. 
– Under pandemin var det naturligt och ganska självklart att rederier och turistbranschen inte satte fokus på att marknadsföra utan i stället på att överleva. Nu går rederierna bättre igen, kanske det är dags att steppa tillbaka till samma nivå som man var innan pandemin, det kanske är där man ska sätta fokuset på Visit Ålands budget, säger Karlström.

I landskapsregeringens budgetförslag för 2024 får Visit Åland 1,2 miljoner euro i basfinansiering plus 300.000 euro för specialprojekt. Som Ålands Radio rapporterade i morse är det 200.000 euro mindre än tidigare. Normalfinansieringen för Visit Åland innan pandemin var 1,2 miljoner euro.  
- Förslaget för 2024 är att gå tillbaka lite till innan pandemin, någonstans är väl det ett ganska sunt politiskt ställningstagande att man går tillbaka till det normala. Det är ändå mer pengar än innan pandemin. Sen är det upp till den kommande landskapsregeringen om man gör samma bedömning som den här landskapsregeringen, säger Fredrik Karlström.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »