Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 17 oktober, 2018 - 14:34
  • Ålands näringsliv ger sig in i tunneldiskussionen. Illustration från FS Links.

Näringslivet skriver till LR om Föglötunnel

Ålands näringsliv har lämnat in en skrivelse till landskapsregeringen där man önskar att upphandlingen för trafiklösningen till Föglö breddas så att man även inkluderar andra trafiklösningar än färjor, till exempel tunnelalternativet.

Ålands näringsliv skriver att deras medlem FS Links, som ju arbetar för en fast förbindelse mellan Föglö och Lumparland, ser många fördelar med en tunnel. Man skriver också att det finns motargument och frågetecken och att man inte kräver att landskapsregeringen väljer tunnelalternativet.
- Vi vill endast att tunnelalternativet blir möjligt i upphandlingen. Då kan landskapsregeringen jämföra det konkreta anbudet mot andra mer traditionella alternativ och därefter fatta kloka, välgrundande beslut om den framtida skärgårdstrafiken, skriver Ålands näringsliv.

Infrastrukturminister Mika Nordberg, moderat, säger att han inte kan bredda upphandlingen eftersom han inte har fullmakt för det av lagtinget.
- Jag har fullmakt att upphandla en ny färja, inget sådant där, säger han.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »