Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 3 januari, 2024 - 11:13Uppdaterad: onsdag, 3 januari, 2024 - 15:16

M/S Mergus huvudmaskin undersöks i dag

En felsökning av M/S Mergus ska göras i dag, onsdag, enligt direktören på Nordic Jetline, Oskar Berndtsson och man ska samtidigt gå igenom huvudmaskinen.  

Under nyårsdagen ställdes två planerade avgångar med Mergus in och M/S Ejdern plockades in som ett ersättande fartyg från och med i dag till och med fredag. Under tisdagen ställdes samtliga avgångar in med tvärgående linjen.  

“Vi inväntar ett team i dag från fastlandet som går igenom huvudmaskinen och gör felsökning, efter det vet vi bättre”, skriver Berndtsson i ett SMS till Ålands Radio.  

I nuläget är det även oklart när det planeras vara klara med undersökningen. Berndtsson skriver vidare att “När det gäller felsökning kan man aldrig säga när det är färdigt.” 

Byråchefen vid transportbyrån, Ida Mann, säger att man skulle behöva ett svar om Mergus status i morgon, för att kunna fatta ett beslut till helgen gällande ersättande färjor. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »