Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 26 april, 2019 - 15:06Uppdaterad: fredag, 26 april, 2019 - 17:21
  • Jomalas kommundirektör John Eriksson säger att en handfull invånare hört av sig. Foto Owe Sjöblom

Möjligt skatteproblem för invånare i Jomala

Jomalas kommundirektör John Eriksson vädjar till boende i Jomala att kontrollera att hemkommunen i deklarationen är korrekt ifylld.

Detta efter att en handfull samtal har kommit in till Jomalas kommun om att det varit fel hemkommun och skattesats i den förhandsifyllda deklarationen. Rekommendationen är att kontakta skatteförvaltningen ifall det skulle vara så att ett fel påträffas för att få det korrigerat.

Bakgrunden till att felet inträffat tror kommunstyrelseordförande Harry Jansson (c) kan bero på ”barnsjukdomar” i det nya internetbaserade systemet hos Skatteförvaltningen och han föreslår att även titta längre tillbaka i tiden för att se om liknande fel inträffat tidigare.

Men skattedirektör Maria Sagulin säger att det här inte är något stort problem.

-Hittills har vi bara kännedom om ett fall och där hade det inte att göra med några fel ifyllda kommuner på grund av postnummer, säger Maria Sagulin.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »