Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 20 maj, 2024 - 05:48Uppdaterad: måndag, 20 maj, 2024 - 09:30

Mogens Lindén om sortin: Vill inte fungera som “röstboskap”

I en insändare meddelar Mogens Lindén att han lämnar Socialdemokraternas lagtingsgrupp och blir vilde. Han grundar därmed en egen lagtingsgrupp vid namn Grön Vänster, men stannar ändå kvar i partiet. 

Vårens häftiga debatt om ÅHS nya vårdinformationssystem, där Lindén valt en annan linje än moderpartiet, har lett till att han ifrågasatt hur det demokratiska systemet fungerar. Han nämner också vindkraftparkerna i Norrhavet som en potentiell tvistefråga. 

"Min främsta lojalitet måste vara gentemot de som röstat på mig och inte att fungera som röstboskap för partiledning/ministrar, det är därför vi har personval och inte enbart ett partival", skriver Lindén. 

På frågan om han närmat sig andra partier svarar han: 

– Man ska inte skilja sig en dag och gifta om sig nästa. 

Socialdemokraternas partiledare Camilla Gunell säger till de åländska tidningarna att det har varit en tung tid för partiet och att det har varit svårt att hitta ett samarbete med Mogens. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »