Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 23 juli, 2021 - 06:06Uppdaterad: fredag, 23 juli, 2021 - 07:22
  • Christian Wikström menar att en lösning i framtiden skulle vara en satsning på större och bättre anpassade färjor. Bild av m/s Knipan. Arkivfoto: Hasse Persson-Bru.

Många frustrerade över tomma bildäck

Flera personer är frustrerade över skärgårdsfärjornas bildäck som gapar tomma, trots att färjorna är fullbokade.

- För att få över bilen till Åland eller fastlandet så är det flera dagar eller veckor som vi måste vänta och det tycker jag är helt ohållbart, säger Sara Kemetter som har stuga på Kökar, och är en av de som har uttryckt sin frustration över hur systemet fungerar.

Infrastrukturminister Christian Wikström menar att problemet grundar sig i många olika faktorer, men att en lösning i framtiden skulle vara en satsning på större och bättre anpassade färjor.

- Jag tycker vi har visat förståelse för frustrationen genom att satsa pengar på att ta tag i de här problemen, säger Christian Wikström.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »